Over Ruben Peek en Sanne Blom van Driem

Omdat we vinden dat het beter kan

In de zorg kunnen dingen beter. Eén ervan is het overbrengen van informatie over protocollen. Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van bestaande kennis en het realiseren van nieuw materiaal in de vorm van effectieve video bijdraagt aan betere zorg.

Ruben Peek en Sanne Blom van Driem ontmoeten elkaar in 2007. Ze zijn dan beide werkzaam op de afdeling Intensive Care van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. In respectievelijk 2010 en 2013 krijgen Sanne en Ruben de mogelijkheid om zich breder te specialiseren en volgen ze de opleiding tot Spoedeisende Hulp verpleegkundige. Door te rouleren tussen de Intensive Care en Spoedeisende Hulp, ontwikkelen zij zich tot allround verpleegkundige binnen de acute zorg. In 2014 gaat Ruben naar de ambulancedienst om zijn blik nog verder te verbreden en expert te worden in de preklinische zorg. Sanne is reanimatiecoördinator en expert op het gebied van Advanced Life Support. In 2014 is daar de start van Visualskills. Zoals de naam het zegt, wij maken uw handelen zichtbaar. Visualskills is van professionals voor professionals.

Extra ondersteuning bij studie, scholing en simulatietraining

De acute zorg heeft gemeen dat er een constante ontwikkeling is in nieuwe onderzoeken in inzichten die resulteren in nieuwe procedures en protocollen. Deze worden vervolgens allemaal op papier uitgegeven om omgezet te worden tot lesprogramma’s. Een intensief traject van studie, scholing en simulatietraining waar alle collega’s aan deelnemen. Sanne en Ruben zochten naar een methode om hun collega’s makkelijker te bereiken met een medium dat een directe weergave geeft van de realiteit: video!

Procedures op papier matchen niet met de praktijk

Ruben en Sanne hebben zelf ervaren hoe het is om nieuwe handelingen te leren van schrift. Procedures op papier zijn niet geschreven in de context van de praktijk. Het is over het algemeen droge, zakelijke tekst die nauwlettend gelezen moet worden. Video is een dynamisch medium dat opgenomen is alsof het de realiteit is. De kijker ziet de volledige handeling, toegepast in de praktijk. Tegenwoordig beschikt iedereen over een device om de video op een zelf gekozen moment te kijken, nogmaals te zien of fragmenten te selecteren.

Waardevolle aanvullende voorbereiding

De video vervangt de training niet. Het is een aanvulling op de voorbereiding van iedere training waardoor de uitgangspositie bij aanvang op een hoger niveau ligt dan met alleen platte tekst.

Volg ons

Tip voor ons kennisplatform? Mail naar kennisplatform@visualskills.nl!

Wat mogen we voor u visualiseren?

neem nu contact op